Dzisiaj jest Poniedziałek 24-09-2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, torty, desery
dodaj_przepis
Inwalida

Ciasto:
50 dag m±ki
2 jajka
10 dag masła
4 łyżki płynnego miodu
2 łyżeczki sody
30 dag cukru pudru
10 łyżek kwa¶nej ¶mietany krem:
1 szkl. mleka
10 dag cukru
1 łyżka m±ki pszennej
1 łyżka m±ki ziemniaczanej
15 dag masła
cukier waniliowy masa jabłkowa:
1 kg jabłek
1 galaretka owocowa
polewa Ciasto: wszystkie składniki ciasta wymieszać, wyrobić ciasto. Podzielić na 3 czę?ci i upiec placki w temp. 200 st. C przez 20 min.
Krem: z mleka, cukrów i maki ugotować budyń. Dodać masło i przestudzić.
Masa jabłkowa: usmażyć utarte jabłka. Dodać rozpuszczon± w ½ szkl. wrz?cej wody galaretkę.
Na cie¶cie ułożyć warstwę kremu, przełożyć plackiem, ułożyć masę jabłkow±, przełożyć plackiem i polać polew±.

Ankieta

Gdzie zorganizujesz swoje wesele?

w restauracji
w hotelu
w dworku
na zamku
w gospodzie
u rodziny