Dzisiaj jest Sobota 08-08-2020
Przepisy kulinarne - Ciasta, torty, desery
dodaj_przepis
Bita śmietana z pomarańczą

Składniki: 1 i 1/2 szklanki śmietanki kremowej, 1 łyżka cukru pudru, 30 dag pomarańcz, 5 dag smażonej skórki pomarańczowej, bezy Sposób wykonania: Śmietankę ochłodzić i ubić z cukrem pudrem. Pomarańcze umyć, opłukać gorącą wodą, osuszyć, ostrożnie obrać. Bezpośrednio przed podaniem pokroić pomarańcze w poprzek na krążki o grubości 3 mm. Na środku talerzyków układać po jednej bezie. Na bezy szprycować śmietankę, a z boku ułożyć krążki pomarańczy. Śmietankę posypać pokrojoną smażoną skórką pomarańczową.

Ankieta

Jaki kolor sukni ślubnej wybierzesz?

biała
różowa
ecru
kolorowa
czerwona