Dzisiaj jest Środa 15-07-2020
Przepisy kulinarne - Ciasta, torty, desery
dodaj_przepis
Placek Wilhelma Tella

Składniki Przepis Ciasto:
25 dag m±ki
2 dag drożdży
1 szklanka mleka
szczypta soli
tłuszcz do tortownicy

Nadzienie:
15 dag szynki
15 dag pieczarek
15 dag jabłek ( obranych )
15 dag żółtego sera
1 cebula
3
jajka
1 szklanka ¶mietany
2 łyżki masła
gar?ć posiekanego koperku
gałka muszkatołowa Drożdże rozmieszać w ciepłym mleku, dodać do m±ki wymieszanej z sol±, wymieszać i zagnie¶ć ciasto. Ciastem wyłożyć wysmarowan± tortownicę, ponakłuwać widelcem i odstawić. W tym czasie pieczarki, szynkę i cebulę drobno pokroić a jabłka zetrzeć na tarce. Wszystko razem usmażyć na ma¶le i wyłozyć na ciasto. Następnie wymieszać ?mietanę i jajka z 2 łyżkami startego sera i przyprawami. Sosem polać placek i posypać reszt? startego sera. Piec w 200o przez 30 minut.

Ankieta

Jaki strój założy Pan Młody?

garnitur
frak
surdut
inny