Dzisiaj jest Czwartek 17-01-2019
Przepisy kulinarne - Ciasta, torty, desery
dodaj_przepis
Krem rosyjski

Składniki •  4 żółtka •  4 łyżki cukru •  3 łyżki araku lub rumu •  1/4 l śmietany •  1 łyżka cukru pudru •  4 winogrona Etapy przygotowania 1. żółtka ucierać z cukrem tak długo, aż powstanie gęsty białawy krem, do kremu dodawać stopniowo arak lub rum 2. schłodzoną śmietanę ubić i odłożyć 4 łyżki do przybrania, pozostałą śmietanę połączyć delikatnie z masą z żółtek. 3. cztery pucharki napełnić kremem. Przy pomocy szprycy z nasadką wyciętą w gwiazdkę wycisnąć na krem rozetki z bitej śmietany. 4. każdą porcję udekorować owocem obtoczonym w cukrze.

Ankieta

Jakie dodatkowe atrakcje planujesz na swoim weselu?

sztuczne ognie
kasyno
fakir z wężami
pokazy taneczne
kabaret
inne
nie będzie dodatkowych atrakcji