Dzisiaj jest Czwartek 18-10-2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, torty, desery
dodaj_przepis
Deser budyniowy

Skladniki: 2 opakowania podłużnych biszkoptów budyn skietankowy 2 opakowania budyn czekoladowy 2 opakowania 1,5 litra mleka 2 owoce kiwi zelatyna 2 łyżki 8 łyżek cukru 1/3 szklanki wody sposób przyrzadzania: Wysokie, okrągłe naczynie wyłożyć folią aluminiową, na dnie ułożyć biszkopty tak aby zbiegały się do środka, wyłożyć też boki naczynia. Na połowie mleka i cukru ugotować budyń czekoladowy. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody, połowę dodać do budyniu. Wylać budyń do naczynia, przykryć biszkoptami. Budyń śmietankowy ugotować w reszcie mleka i cukru, dodać resztę żelatyny, obrane i pokrojone kiwi, wylać na biszkopty i schłodzić. Gdy całość zastygnie delikatnie wyłożyć na talerz aby biszkopty z dna były na górze i otrożnie zdjąć folię. Udekorować kawałkami kiwi. Polecam

Ankieta

Która pora roku jest najlepsza na ślub?

Wiosna
Lato
Jesień
Zima