Dzisiaj jest Sobota 15-12-2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, torty, desery
dodaj_przepis
Ananasy pod pierzynką kokosu

 
Składniki: • 2 puszki ananasowych krążków
• 2 batony Bounty
• kieliszek likieru kokosowego
• kubeczek kremówki (albo paczka Śnieżki)
• łyżka cukru
• kubeczek (125g) pudingu waniliowego (np. Campina)
• wisnie z kompotu (ewentualnie) Wykonanie: 1. Batony schłodzić w zamrażarce przez 2h.
2. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Dodać puding i likier, dobrze połączyć. Zmrozone batony pokroić w kostkę i dodać do śmietanki.
3. Anansa wyłożyć na talerzyki lub miseczki. Dołozyć wisienki wedle uznania. Owoce przykryć grubą warstwą kremu kokosowego.
4. Deser podawać schłodzony.

Ankieta

Ile planujesz mieć dzieci?

nie planujemy, ile Bozia da :)
jedno
dwójkę
trójkę
więcej niż trójkę
nie będziemy mieć dzieci