Dzisiaj jest Niedziela 16-12-2018
Przepisy kulinarne - Ciasta, torty, desery
dodaj_przepis
Pistacjowe bezy amaretto

Składniki • 25 dag zmielonych niesolonych pistacji • 1 szklanka jasnego cukru trzcinowego Muscovado • 1 łyżeczka olejku migdałowego • 4 białka • szczypta soli • 10 dag posiekanych niesolonych pistacji Etapy przygotowania Wymieszać pistacje z ¾ szklanki cukru, dodać olejek migdałowy. Białka ubić na sztywno z resztą cukru i szczyptą soli. Połączyć z pistacjami. Za pomocą szprycy wyciskać ciasteczka wielkości orzecha na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić ok. 2 godziny w temperaturze pokojowej. Piec ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 150°.
 
 

Ankieta

Gdzie pojedziesz w podróż poślubną?

w polskie góry
nad polskie morze
na wieś
za granicę
nigdzie :(