Dzisiaj jest Środa 19-06-2019
Przepisy kulinarne - Ciasta, torty, desery
dodaj_przepis
Torciki kremowe

Składniki: Ciasto: 20 dag maki, 8 dag zmielonych migdałów, 12 dag cukru, 15 dag masła, pół łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 1 1/2 szklanki mleka, 10 dag cukru, 1 paczka budyniu waniliowego, 1 żółtko. Lukier: 2 dag czekolady, pół łyżeczki kakao, 2 łyżki wody, 3 łyżki cukru pudru. Do przełożenia: Konfitura z wiśni lub rodzynki. Sposób przyrządzania: Z podanych składników wyrobić dość gęste ciasto, rozwałkować je cienko, wyciąć kieliszkiem krążki, ułożyć na blasze lekko wysmarowanej tłuszczem i piec na kolor jasnożółty. Po przestudzeniu łączyć po dwa krążki, przekładając je warstwą osączonej konfitury lub namoczonymi rodzynkami oraz kremem waniliowym. Powierzchnię torcików pokryć lukrem czekoladowym i ewentualnie posypać cukrem pudrem. Przygotowanie kremu waniliowego. Ugotować - zgodnie z przepisem - budyń waniliowy, dodać 1 żółtko i mieszać do ostygnięcia. Przyrządzanie lukru czekoladowego. Utartą czekoladę dobrze wymieszać z kakao, ciepłą wodą i cukrem pudrem. Smarować nim powierzchnię torcików.

Ankieta

Czy lubisz poranny sex?

obowiązkowo!
tak, lubię
tylko czasami
wolę pospać
nie lubię
nigdy!