Dzisiaj jest Poniedziałek 11-12-2017
Przepisy kulinarne - Ciasta, torty, desery
dodaj_przepis
Keks

Składniki 1 kostka margaryny Kasia
1 1/2 szklanki m±ki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
5 jajek
bakalie (np. rodzynki, figi, migdały, orzechy) Sposób przygotowania
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i zółtkami na puszyst± masę. Nie przerywaj±c ucierania, dodać małymi porcjami m±kę wymieszan± z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywn± pianę, dodać do masy razem z bakaliami wcze¶niej obtoczonymi w m±ce. Delikatnie wymieszać. Piec 40-60 min w podłużnej formie keksowej w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Ankieta

Jakie dodatkowe atrakcje planujesz na swoim weselu?

sztuczne ognie
kasyno
fakir z wężami
pokazy taneczne
kabaret
inne
nie będzie dodatkowych atrakcji