Dzisiaj jest Poniedziałek 18-02-2019
Przepisy kulinarne - Ciasta, torty, desery
dodaj_przepis
MUS CZEKOLADOWY LIGHT

SKŁADNIKI:
 
250 gr kuwertury 2 łyżki koniaku 6 jajek rozdzielonych ½ łyżki proszku do ubijania śmietany ¼ filiżanki cukru 10 biszkoptów, 10 kawałków czekolady 2 łyżki poszatkowanych migdałów
ETAPY PRZYGOTOWANIA: Roztopić kuwerturę w garnku. Wrzucić koniak i żółtko. Dobrze wymieszać. Zostawić do ostygnięcia. Ubić białka z proszkiem. Ubijając białka wrzucac powoli cukier. Zostawić trochę piany do przyozdobienia. Resztę wrzucić do czekolady, dobrze wymieszać. Rozlać do miseczek. Przyozdobić biszkoptami, czekoladą, pianą i migdałami. Zostawić w lodówce.

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?

nie, nie stosuję żadnej
stosunek przerywany
prezerwatywa
pigułki lub plastry hormonalne
wkładka domaciczna
inne