Dzisiaj jest Czwartek 18-07-2019
Przepisy kulinarne - Ciasta, torty, desery
dodaj_przepis
Pascha malinowa

Składniki: 50 dag świeżego, tłustego, słodkiego twarogu, 25 dag konfitur malinowych (nie dżemu), pół kostki masła, pół szklanki cukru pudru, 2 żółtka i 1 całe jajko, szklanka świeżej gęstej śmietany. Sposób przyrządzenia: Twaróg przepuścić dwukrotnie przez maszynkę, dodać osączone konfitury i całość przetrzeć przez nylonowe sito. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, w czasie ucierania dodawać żółtka i surowe jajko (powinny być bardzo świeże). Do utartego masła dodać następnie masę malinowo-twarogową i śmietanę. Całość jeszcze utrzeć na jednolity, idealnie gładki krem. Następnie przełożyć go do podwójnie lub poczwórnie złożonej, lnianej serwetki, zawinąć i obciążyć ciężarkami, najlepiej na całą noc. Nazajutrz serwetkę odwinąć. Podawać paschę ochłodzoną i udekorowaną.

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?

nie, nie stosuję żadnej
stosunek przerywany
prezerwatywa
pigułki lub plastry hormonalne
wkładka domaciczna
inne