Dzisiaj jest Czwartek 17-01-2019
Przepisy kulinarne - dietetyczne
dodaj_przepis
Botwina duszona z jabłkiem

Składniki 2 cebule, 2 pęczki botwiny z buraczkami (8 małych lub 4 większe), jabłko, sól, pieprz, sok z 1/2 cytryny, łyżeczka mąki, łyżka masła. Wykonanie Cebule oczyścić, jabłko umyć, obrać. Cebule pokroić w ósemki, jabłka w słupki. Botwinę i buraczki oczyścić, umyć i pokroić. Do rondla wlać 2 szklanki wody, wrzucić pokrojone buraczki, posolić, dodać łyżeczkę soku z cytryny, gotować do miękkości (jeżeli wody będzie za mało, uzupełnić). Wrzucić botwinę, gotować przez 7-10 minut, dodać jabłko, jeszcze chwilę pozostawić na ogniu. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić, wsypać makę, wymieszać. Zasmażkę dodać do buraczków, botwinki i jabłka. Przyprawić, dodać sok z cytryny, wymieszać.

Ankieta

Jaki strój założy Pan Młody?

garnitur
frak
surdut
inny