Dzisiaj jest Poniedziałek 27-05-2019
Przepisy kulinarne - Inne
dodaj_przepis
Kluski z bakaliami

25 dag makaronu
30 dag bakalii: suszone figi, morele, kandyzowana skórka pomarańczowa, orzech, migdały, rodzynki
3 goĽdziki
1 łyżka miodu
2 szkl. mleka
2 łyżki masła
20 dag maku

Mak opłukać, osączyć, namoczyć w mleku, zagotować, odcedzić. Bakalie umyć, osączyć, pokroić, orzechy posiekać. Rozgrzać masło, dodać bakalie, goĽdziki, mak, 2 łyżki wody, chwilę poddusić. Masę wymieszać z miodem. Makaron ugotować, odcedzić, ułożyć na talerzach. Na środku położyć bakalie z makiem.

Ankieta

Gdzie pojedziesz w podróż poślubną?

w polskie góry
nad polskie morze
na wieś
za granicę
nigdzie :(