Dzisiaj jest Sobota 15-12-2018
Przepisy kulinarne - Inne
dodaj_przepis
Kluski z bakaliami

25 dag makaronu
30 dag bakalii: suszone figi, morele, kandyzowana skórka pomarańczowa, orzech, migdały, rodzynki
3 goĽdziki
1 łyżka miodu
2 szkl. mleka
2 łyżki masła
20 dag maku

Mak opłukać, osączyć, namoczyć w mleku, zagotować, odcedzić. Bakalie umyć, osączyć, pokroić, orzechy posiekać. Rozgrzać masło, dodać bakalie, goĽdziki, mak, 2 łyżki wody, chwilę poddusić. Masę wymieszać z miodem. Makaron ugotować, odcedzić, ułożyć na talerzach. Na środku położyć bakalie z makiem.

Ankieta

Jakie dodatkowe atrakcje planujesz na swoim weselu?

sztuczne ognie
kasyno
fakir z wężami
pokazy taneczne
kabaret
inne
nie będzie dodatkowych atrakcji