Dzisiaj jest Czwartek 21-06-2018
Przepisy kulinarne - Napoje i drinki
dodaj_przepis
Poncz truskawkowy

Składniki • 500 g truskawek • 1 owoc mango lub kiwi • 1/8 l rumu • 1/2 l soku pomarańczowego • cytryna • 4 łyżki cukru • 1 butelka półwytrawnego białego wina • 1,5 l gazowanej wody mineralnej • listki świeżej mięty Etapy przygotowania 1. Z truskawek usunąć szypułki. Pokroić na ćwiartki. Mango obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Owoce skropić rumem, sokiem z pomarańczy, sokiem z cytryny i posypać cukrem. 2. Odstawić na 15 minut. Dolać wino. Przed podaniem wlać wodę i posypać miętą.

Ankieta

Która pora roku jest najlepsza na ślub?

Wiosna
Lato
Jesień
Zima