Dzisiaj jest Piątek 17-08-2018
Przepisy kulinarne - Napoje i drinki
dodaj_przepis
Kruszon brzoskwiniowy

Składniki: 4 dojrzałe brzoskwinie 1 limonka 1/2 szklanki białego wermutu 2 pomarańcze po 1 butelce dobrze schłodzonego białego wytrawnego wina i wina musującego Wykonanie: Brzoskwinie obrać ze skórki, pokroić na połówki, usunąć pestki, a następnie pokroić na wąskie cząstki. Wermut wymieszać z sokiem wyciśniętym z limonki, polać brzoskwinie i odstawić na 2 godziny do lodówki. Z pomarańczy wycisnąć sok. Dodać obydwa rodzaje wina, wymieszać. Zalać przygotowane brzoskwinie. Gotowy kruszon podawać w szklanej wazie.

Ankieta

Jaki kolor sukni ślubnej wybierzesz?

biała
różowa
ecru
kolorowa
czerwona