Dzisiaj jest Niedziela 20-08-2017
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Kiełbaski kaszubskie

SKŁADNIKI: * 50 dag udźca baraniego * 50 dag mięsa wołowego bez kości * 50 dag łopatki wieprzowej * 50 dag cebuli * 15 ziaren jałowca * 20 ziaren gorczycy * łyżeczka majeranku * 4- 5 ząbków czosnku * 3 szklanki rosołu * 2 szklanki śmietany * dwie łyżki mąki * dwie łyżki masła * tłuszcz do smarowania blachy * sól WYKONANIE : Wszystkie gatunki mięsa przepuścić przez maszynkę, dodać posiekaną cebulę, roztarte z solą ząbki czosnku, utłuczony jałowiec oraz gorczycę i osolić. Masę starannie wyrobić, aż będzie odstawała od ręki, uformować z niej kiełbaski, ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i wstawić do gorącego piekarnika na ok. 30 min. Zarumienione przełożyć do rondla, zalać rosołem i dusić dalsze 30 min. Sos podprawić zasmażką z masła i mąki i dodać roztrzepaną śmietanę.

Ankieta

Jaki strój założy Pan Młody?

garnitur
frak
surdut
inny