Dzisiaj jest Sobota 25-01-2020
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
WĄTRÓBKA W SOSIE WINNYM
40 dkg wątróbki, 2 duże cebule, 4 łyżki oleju, łyżka przecieru pomidorowego, szklanka rosołu z 1/2 kostki rosołowej, 4 łyżki czerwonego wina, łyżeczka mąki ziemniaczanej, 4 łyżki śmietany, sól, pieprz, papryka mielona

Cebulę pokrajać na cienkie wiórki i usmażyć na oleju. Dodać wątróbkę pokrajaną w plastry i szybko opiec z obydwu stron na dużym ogniu. Rozpuścić kostkę rosołową, zalać wątróbkę i dodać przecieru pomidorowego, doprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić pod przykryciem W minut. Śmietanę rozmieszać z winem i mąką, zagęścić nią sos. Podawać z puree ziemniaczanym i ogórkiem konserwowym.

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?

nie, nie stosuję żadnej
stosunek przerywany
prezerwatywa
pigułki lub plastry hormonalne
wkładka domaciczna
inne