Dzisiaj jest Poniedziałek 26-08-2019
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Królik z czosnkiem

 1 królik (1 kg)
- 1 czerwona papryka
- 1 główka czosnku
- 1 szklanka oliwy
- 1 łyżeczka papryki
- 1 łyżka octu
- 1.5 łyżeczki kminu rzymskiego
- 100 g wątróbki
- 1 listek laurowy
- 1 gał?zka tymianku
- sól

Królika umyj i podziel na kawałki. Oliwę wymieszaj z 4 roztartymi z?bkami czosnku, solą, tymiankiem i listkiem laurowym. Polej królika, odstaw na 2 godziny. Po 2 godzinach obsmaż królika na tej samej oliwie, w której się marynował. Wyjmij, włóż do garnka. wątróbkę pokrój na kawałki i podsmaż na tym samym tłuszczu. Zmiksuj pokrojoną na kawałki paprykę, resztkę czosnku, kmin, paprykę w proszku i szczyptę soli. Do zmiksowanych składników dodaj trochę oliwy i wody oraz ocet. Past? posmaruj królika, du? do miękkości.

Ankieta

Jaki strój założy Pan Młody?

garnitur
frak
surdut
inny