Dzisiaj jest Sobota 25-05-2019
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Drób nadziewany mozzarellą

2 piersi kurczaka (ok. 15 dag)
5 dag mozzarelli
6 li?ci szałwii
sól, pieprz
2 plastry szynki
50 ml białego wytrawnego wina
2 szalotki
2 pomidory
łyżka oliwy
łyżka octu balsamicznego
mała puszka białej fasoli
szczypta cukru
2 łyżki twarożku
2 łyżki bazylii Rozgrzać piekarnik do temp. 200 st. C. W mięsie naci?ć kieszenie i napełnić je kawałkami mozzarelli oraz 4 li?ćmi szałwii. Mięso oprószyć solą i pieprzem, owinąć w szynkę i w pozostałe li?cie szałwii. Przełożyć do natłuszczonej formy, zalać winem i piec w piekarniku ok. 30 min. Posiekane szalotki zeszklić na oliwie, dodać pokrojone pomidory oraz ocet i dusić ok. 5 min. Dodać ods?czoną fasolę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Mięso wyjąć z piekarnika. Wymieszać twarożek z posiekaną bazyli?, doprawić solą i pieprzem. Podawać mięso z sosem warzywnym i twarożkiem.

Ankieta

Jaki kolor sukni ślubnej wybierzesz?

biała
różowa
ecru
kolorowa
czerwona