Dzisiaj jest Środa 20-09-2017
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Kurza pierś z serową kieszonką

4 filety z piersi kurczaka
20 dag miękkiej fety
5 łyżek marynowanych czarnych oliwek bez pestek
cytryna 3-4 łyżki oliwy
2-3 łyżki śmietany
2-3 ząbki czosnku
2-3 łyżki posiekanej bazylii
tymianek
sól, pieprz Filety opłukać, natrzeć solą. Z cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Sok i skórkę wymieszać z oliwą, posmarować ni? filety, odstawić do lodówki na minimum 1h. Oliwki osączyć, pokroić w plasterki. Fetę rozetrzeć ze ?mietaną. Dodać oliwki, tymianek, bazylię. W każdym filecie naci?ć głęboką kieszeń, napełnić farszem. Spi?ć otwór wykałaczkami lub zaszyć nici? kuchenną. Filety ułożyć w brytfannie. Ponownie posmarować marynat? i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec ok. 40 min., często smarując (najpierw marynat?, potem powstałym sosem). W połowie pieczenia odwrócić na drug? stronę.

Ankieta

Jaki kolor sukni ślubnej wybierzesz?

biała
różowa
ecru
kolorowa
czerwona