Dzisiaj jest Poniedziałek 24-09-2018
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Potrawka cielęca 1

60 dag cielęciny z kości?,
35 dag włoszczyzny bez kapusty
100 ml śmietany,
żółtko,
3 dag masła,
3 dag mąki,
zielenina,
sól, pieprz,
curry

Mięso umyć, zalać wrz?c? wod?, zagotować i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyć, obrać, opłukać, dodać do mięsa pod koniec gotowania. Miękkie mięso wyjąć pokroić na porcje, ułożyć na półmisku. Masło rozgrzać z m?ką, zasmażyć nie rumieni?c, rozprowadzić zimnym przecedzonym wywarem (1 szklanka), zagotować szybko mieszając trzepaczką i gotować około 10 min. Pod koniec gotowania wlać ?mietanę. Żółtko rozetrzeć, wlać trochę sosu, szybko mieszając, dodać posiekaną zieleninę, doprawić, polać mięso. Podawać z ryżem.

Ankieta

Gdzie zorganizujesz swoje wesele?

w restauracji
w hotelu
w dworku
na zamku
w gospodzie
u rodziny