Dzisiaj jest Poniedziałek 11-12-2017
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Befsztyk z polędwicy po generalsku

40 dag polędwicy wołowej,
8 dag cebuli,
5 dag ogórków konserwowych,
4 dag grzybów marynowanych,
2 żółtka,
15 ml oliwy,
tłuszcz,
sól, pieprz,
musztarda, papryka mielona

Mięso umyć, zemleć. Ogórki i grzybki drobno pokroić razem z obraną i opłukaną cebul?, poł?czyć z mięsem, żółtkami i oliwą, doprawić. Z przygotowanej masy formować befsztyki o grubości 3-4 cm, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Podawać z frytkami.

Ankieta

Gdzie pojedziesz w podróż poślubną?

w polskie góry
nad polskie morze
na wieś
za granicę
nigdzie :(