Dzisiaj jest Czwartek 18-07-2019
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Cziczkebab

SKŁADNIKI:
750 g chudej baraniny,
1/2 l mleka,
3 łyżki oliwy,
sól,
pieprz,
3 pomidory,
3 papryki,
6 cebul PRZYGOTOWANIE:
Baraninę pokroić w kostkę ok 2 cm, włożyć do głębokiej miski, dodać sól i pieprz. Wymieszać z oliwą mleko, zalać nim mięso, marynować przynajmniej 4 godziny. Po tym czasie mięso ods?czyć i obsuszyć w czystej ?ciereczce. Obrać cebulę i pokroić w grube plastry. Podobnie pokroić pomidory. Papryki wymyć, oczyścić z nasion, pokroić na kawałki. Nadziewać na rozetki na przemian: kawałki mięsa plastry pomidora, cebuli, papryki, aż do wypełnienia rożenka. Piec w grillu lub w silnie nagrzanym piekarniku około 10 min. W połowie pieczenia obrócić na drug? stronę.

Ankieta

Gdzie zorganizujesz swoje wesele?

w restauracji
w hotelu
w dworku
na zamku
w gospodzie
u rodziny