Dzisiaj jest Czwartek 21-03-2019
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Cassoulet

Składniki Przepis ok. 300 g piersi z kurczaka
ok. 300 g jagnięciny
ok.300 g polędwicy wieprzowej
2 cebulki
2 ząbki czosnku (nigdy nie dawałam, bo nienawidzę)
2 łodygi selera naciowego (jak nie masz to świat sie nie zawali)
łycha mąki
pomidory z puchy
kubek białego wina
odrobinka świeżego tymianku
2 listki laurowe
pieprz, sól
biała fasola z puszki
200 g marynowanej wieprzowiny (wzbogaca smak, ale jak się nie ma to trudno)
100 g salami Mięso pokroić w kostke i oddzielnie podsmażyć. Cebulkę w rondlu usmażyć na br?zowo, dodać zmiażdżony czosnek, pomidory razem z sokiem, li?cie laurowe, wino. Wrzucić mięso: najpierw jagnięcinę, podusić, potem wieprzowinę, podusić, na końcu kurczaka, znowu podusić. Trzeba gotowac mięcho wg długości przyrz?dzania, jesli doda się wszystko razem, to kurczak sie rozleci w drobny mak!!! Jakieś 20 min przed końcem gotowania dodać pokrojonego selera, fasolkę, marynowaną wieprzowinkę i salami. Zupę zagę?cić wg uznania m?ką i porz?dnie przyprawić solą, pieprzem i ostr? papryką.

Uwaga: w czasie gotowania zupę trzeba uzupełniac wod?, ma być gęsta, ale nie może się przecież przykleić do gara! Aha, jesli nie dorwiecie jagnięciny, to ogłaszam, że z cieleciną zupka też jest super.

Ankieta

Jakie dodatkowe atrakcje planujesz na swoim weselu?

sztuczne ognie
kasyno
fakir z wężami
pokazy taneczne
kabaret
inne
nie będzie dodatkowych atrakcji