Dzisiaj jest Niedziela 15-09-2019
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Królik po francusku

Comber i udka z królika,
10 dag słoniny,
1 łyżka oleju,
2 cebule,
2 ząbki czosnku,
1 kawałek selera,
1 pietruszka,
1 szklanka białego wytrawnego wina,
1 łyżka mąki,
1 łyżka tłuszczu;
sól do smaku

Na 2 dni przed pieczeniem posmarować mięso królika olejem, obłożyć plasterkami cebuli, pietruszki i selera oraz posiekanym czosnkiem. Po tym czasie naszpikować mięso słoniną, natrzeć solą, oprószyć m?ką i obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Wlać wino, zamknąć szybkowar. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ci?nienia wewnętrznego.
 

Ankieta

Na jakie filmy lubisz chodzić do kina?

akcji
komedie
romantyczne
przygodowe
horrory
na każdy
nie chodzę do kina