Dzisiaj jest Piątek 18-10-2019
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Kurczak po wiedeńsku

Składniki • 2 piersi z kurczaka • jajko • łyżka masła • mąka • olej • bułka tarta • 2 łyżki mielonych migdałów • puszka zielonego groszku • kilka listków sałaty • sok z cytryny, pieprz, sól • dymka Etapy przygotowania 1. Mięso umyć, opłukać. Pokroić na 4 części. lekko zbic, a potem uformować w plastry. Oprószyć solą. Skropic sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na ok 15-20 min. 2. Z dymki odciąć szczypiorek. Cebulki obrać. Razem z groszkiem podsmażyć na łyżce oleju. Doprawić solą , pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszać z umytą i podartą w paski sałatą. 3. Kotlety panierować kolejno w mącę,jajku i wymieszanej z migdałami bułce tartej. A potem smazyć na rozgrzanym oleju. Tuz przed końcem smażenia na każdym kotlecie położyc po kawałku masła. 4. Kotlety podawać z ziemniakami lub ryżem oraz sałatką z gorszku i dymki.

Ankieta

Jaki strój założy Pan Młody?

garnitur
frak
surdut
inny