Dzisiaj jest Czwartek 16-08-2018
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Cebula faszerowana kaszanką

Składniki:
- 40 dag kaszanki
- 6 cebul (białych lub czerwonych)
- 1/2 łyżeczki majeranku
- 2 łyżeczki posiekanego
- koperku
- 2 ogórki konserwowe
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz

Sposób przyrządzania:

Cebule obieramy, ścinamy wierzchy i wydrążamy, pozostawiając dwie warstwy miąższu. Wyjęty miąższ siekamy. Kaszankę wyjmujemy z osłonek i kroimy w plastry. Ogórki kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy kaszankę i smażymy przez 2 min. Przyprawiamy solą, pieprzem, łyżeczką koperku, majerankiem. Wydrążone cebule napełniamy kaszanką i układamy na aluminiowej tacce. Grillujemy ok. 20 min. Posypujemy posiekanym ogórkiem i resztą koperku.
Szaszłyki nieźle smakują z czeskim piwem Budweiser, a do cebuli podajemy schłodzoną białą wódkę - może być Wyborowa albo Szopen.

Ankieta

Która pora roku jest najlepsza na ślub?

Wiosna
Lato
Jesień
Zima