Dzisiaj jest Czwartek 17-01-2019
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Drobiowy gulasz z warzywami

Produkty: ok. 50 dag ( jedno opakowanie) mrożonej marchwi z groszkiem
50 dag filetów drobiowych
2 łyżki oleju
pół (lub więcej) szklanki soku jabłkowego lub pomarańczowego
łyżka curry
sól i cukier Wykonanie: Filety pokrój na kawałki i lekko podduś lub podsmaż na oleju w głębszej patelni lub w płaskim rondlu. Dodaj pozostałe składniki i duś wszystko na małym ogniu, aż warzywa i mięso zmiękną. Uważaj, by warzywa się nie rozgotowały- są wtedy mniej smaczne.
Danie to można przyrządzać również z innymi warzywami ( sałatką warzywną, paprykarzem, brokułami, fasolką szparagową, używając wtedy innych przypraw- tymianku, lub ziół prowansalskich

Ankieta

Która pora roku jest najlepsza na ślub?

Wiosna
Lato
Jesień
Zima