Dzisiaj jest Czwartek 16-08-2018
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Wołowina przekładana chrzanem

Produkty: 1,5-2 kg mięsa, szklanka wina, łyżka masła, 10 dag słoniny, marchew, pietruszka, por, seler, półtorej szklanki bulionu,  5-6 łyżek tartego chrzanu, cebula, 2-3 liście laurowe,  kilka goździków, łyżka octu 6-proc, sól Wykonanie: Umyte mięso opiec w piekarniku lub na rożnie. W rondlu na pokrojoną włoszczyznę i kilka plastrów słoniny położyć osoloną pieczeń, skropić ją octem, zalać bulionem i winem, wrzucić goździki, liście laurowe, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości. Gotową pieczeń ponacinać i przełożyć podduszonym na maśle tartym chrzanem. Wyjąć na półmisek i polać przecedzonym sosem  

Ankieta

Czy lubisz poranny sex?

obowiązkowo!
tak, lubię
tylko czasami
wolę pospać
nie lubię
nigdy!