Dzisiaj jest Czwartek 21-03-2019
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Karkówka marynowana nadziewana śliwkami

Składniki: - 1.5 kg karkówki
- 30 dag suszonych śliwek
- jedno opakowanie przyprawy do mięs
- 10 dag masła
- trzy opakowania marynaty do mięs
- pieprz i inne przyprawy do smaku Sposób przyrządzania: Mięso myjemy i suszymy. Przygotowujemy marynatę wg przepisu na opakowaniu. W marynacie mięso moczymy około 2-3 godzin. Śliwki bez pestek zalewamy ciepłą wodą na około 20 minut. Po 3 godzinach mięso wyjmujemy z marynaty i osuszamy. Ostrym nożem należy mięso ponakłuwać i naszpikować śliwkami. Nacieramy mięso pieprzem i przyprawą do mięs. W brytfance rozgrzewamy masło i wkładamy do niej mięso. Obsmażamy je i podlewamy pozostałą marynatą. Pieczemy około 1,5 godziny.
Podajemy pokrojone w plastry z pieczonymi ziemniakami i ogórkiem.

Ankieta

Jaki strój założy Pan Młody?

garnitur
frak
surdut
inny