Dzisiaj jest Czwartek 24-05-2018
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Pieczeń wołowa duszona

Składniki : 70 dog wołowiny bez kości 1 łyżka mąki 6 dag tłuszczu 2 duże cebule sól do smaku 0,5 szklanki wody Wykonanie : Mięso obrać z błon, usunąć ścięgna, dobrze zbić tłuczkiem. Obsypać mąką i solą, obrumienić w szybkowarze na mocno rozgrzanym tłuszczu, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i razem zrumienić. Wlać wodę zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zagęścić sos resztką mąki, jeżeli potrzeba dolać nieco wody.

Ankieta

Gdzie pojedziesz w podróż poślubną?

w polskie góry
nad polskie morze
na wieś
za granicę
nigdzie :(