Dzisiaj jest Czwartek 18-10-2018
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Pieczeń wołowa duszona

Składniki : 70 dog wołowiny bez kości 1 łyżka mąki 6 dag tłuszczu 2 duże cebule sól do smaku 0,5 szklanki wody Wykonanie : Mięso obrać z błon, usunąć ścięgna, dobrze zbić tłuczkiem. Obsypać mąką i solą, obrumienić w szybkowarze na mocno rozgrzanym tłuszczu, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i razem zrumienić. Wlać wodę zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zagęścić sos resztką mąki, jeżeli potrzeba dolać nieco wody.

Ankieta

Czy lubisz poranny sex?

obowiązkowo!
tak, lubię
tylko czasami
wolę pospać
nie lubię
nigdy!