Dzisiaj jest Czwartek 21-06-2018
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Gulasz Angielski

Składniki 1 średnia kapusta biała Farsz: 4 torebki ryżu 1 torebka kaszy gryczanej 30 dag pieczarek 4 cebule 2 konserwy Vegeta Sos: koncentrat pomidorowy szklanka wody łyżka oleju  Sposób wykonania Kapustę nakroić wokół głąba i wyciągnąć. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju, aż liście zaczną odchodzić. 2 największe liście odłożyć do wyłożenia naczynia. Z obgotowanych liści usunąć zgrubienia. Ryż i kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie, pieczarki i cebulę drobno pokroić, usmażyć na patelni. Dodać drobno pokrojony "gulasz angielski" i wszystko razem podsmażyć, składniki na farsz połączyć, doprawić vegetą. Naczynie w którym będziemy zapiekać gołąbki wyłożyć liśćmi kapusty. Na pozostałe nakładać farsz zwijać i układać ciasno w naczyniu. Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą i olejem w celu uzyskania sosu. Polać gołąbki ułożone w naczyniu. Zapiekać w temperaturze 200 st. ok. 1,50 godz.

Ankieta

Jakie dodatkowe atrakcje planujesz na swoim weselu?

sztuczne ognie
kasyno
fakir z wężami
pokazy taneczne
kabaret
inne
nie będzie dodatkowych atrakcji