Dzisiaj jest Czwartek 16-08-2018
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Wołowina w sosie chrzanowym z migdałami

Składniki: 1 kg wołowiny 2 marchewki 1 pietruszka 1 seler 1 cebula parę ziaren pieprzu i ziele angielskie sól Składniki na sos: 0,5 l mleka 4 dag migdałów 8 dag masła 2 łyżki startego chrzanu 6 dag mąki sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso gotuj z przyprawami 90 minut. Następnie dodaj obrane warzywa, przyspieszoną cebulą i gotuj przez następne 30 minut. Sos: Migdały zmiel, z 6 dag masła, mąki i cebuli zrób jasną zasmażkę. Rozprowadź ją zimnym mlekiem i mieszając gotuj 20 minut. Do rosołu dodaj chrzan, wszystko zagotuj. Dodaj masło, zasmażkę, migdały, sól, pieprz. Ugotowane mięso pokrój na plastry i obłóż jarzynami. Polej sosem.

Ankieta

Na jakie filmy lubisz chodzić do kina?

akcji
komedie
romantyczne
przygodowe
horrory
na każdy
nie chodzę do kina