Dzisiaj jest Czwartek 16-08-2018
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Potrawka z zająca

4 uda z zająca
pęczek włoszczyzny
galaretka porzeczkowa
słoik borówek
3 dag mąki
5 dag masła
łyżka koncentratu pomidorowego
li?ć laurowy
5 ziaren ziela angielskiego
2 gał?zki tymianku
2 gruszki
1/8 litra czerwonego wina
sól, pieprz Udka oczyścić z błonek, zagotować 2 l osolonej wody, dodać włoszczyznę, przyprawy i zioła. Włożyć udka i gotować ok. 75 min. Obrane gruszki pokroić. Borówki ods?czyć. Sok z borówek zagotować, dusić w nim gruszki 5 min. Udka wystudzić, usunąć kości, mięso pokroić. Rosół przecedzić, zachować 1/2 litra. Masło rozgrzać, oprószyć m?ką, dodać koncentrat pomidorowy, rosół, wino i gotować 5 min. Do sosu włożyć mięso i borówki. Przyprawić galaretką porzeczkową. Podawać z duszonymi gruszkami.

Ankieta

Jaki kolor sukni ślubnej wybierzesz?

biała
różowa
ecru
kolorowa
czerwona