Dzisiaj jest Czwartek 17-01-2019
Przepisy kulinarne - Potrawy mięsne
dodaj_przepis
Pomarańcze nadziewane

8 pomarańczy
3-4 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
750 g mielonej wieprzowiny
200 g orzechów ziemnych
½ łyżeczki kolendry
1 suszony str?czek chili
2 łyżeczki pasty krewetkowej
8 li?ci sałaty
sól

Czosnek zmiażdżyć, podsmażyć 2 min. na rozgrzanym oleju, dodać wieprzowinę, posiekane orzeszki, zmieloną kolendrę, utarte chili, sól, pastę krewetkową. Smażyć na słabym ogniu przez 5 min, mieszając. Pomarańcze przeci?ć na pół, wyjąć mi?ższ. Mięso wymieszać z pomarańczami. Nałożyć do skórek pomarańczowych, ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać ok. 10 min. Półmisek wyłożyć li?ćmi sałaty, ułożyć połówki pomarańczy.

Ankieta

Gdzie pojedziesz w podróż poślubną?

w polskie góry
nad polskie morze
na wieś
za granicę
nigdzie :(