Dzisiaj jest Czwartek 18-07-2019
Przepisy kulinarne - Przekąski zimne i gorące
dodaj_przepis
holiszki

Składniki Przepis 3/4 mięsa mielonego (powinna być wołowina) ale ja robię z wieprzowego
1 biała kapusta
150 g ryżu
150 g cebuli
200 g koncentratu
70 g bułki
150 g rodzynek
sok z 2 cytryn
3 łyżki oleju, sól, pieprz Kapustę (pozbawioną gł?ba ) obgotować przez ok 15 minut
Ugotować ryż, zrumienić pokrojoną w kostkę cebulkę, namoczyć i odcisnąć bułkę
Dodać sól, pieprz
Całość dobrze wyrobić
Nakładać masę na li?cie kapusty i zwijać je w ruloniki
Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć goł?bki na złoty kolor
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego

Rodzynki, sok z cytryn, 2-3 szklanki wrz?tku, koncentrat i sól do smaku wymieszać i zalać tym goł?bki.

Wstawić do piekarnika i piec 1 godzinę w temp 180 st często podlawając.
Podawać na półmisku gor?ce, polane sosem.

Ankieta

Jaki kolor sukni ślubnej wybierzesz?

biała
różowa
ecru
kolorowa
czerwona