Dzisiaj jest Czwartek 21-03-2019
Przepisy kulinarne - Przekąski zimne i gorące
dodaj_przepis
Papryka nadziewana serem

Składniki 4 jasnozielone papryki, 15 dag sera sirene lub fety, 1 jajko, ewentualnie kwaśna śmietana, 1/2 łyżeczki soli, 4 łyżki oleju.  Wykonanie Piekarnik nagrzać do temperatury 200 st. C. Strąki papryki ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika, trzymać tak długo aż skórka stanie się ciemnobrazowa i popęka. Przełożyć paprykę do garnka, przykryć i pozostawić w nim 10 min. Z papryki zdjąć skórkę, przekroić wzdłuż i rozchylić na boki. Usunąć miąższ i ziarna. Widelcem rozgnieść ser iwymieszać z jajkiem. Ser powinien być gęsty, ale nie twardy, można dodać nieco śmietany. Straki napełnić masą serową, złożyć, ułożyć otworem do góry w żaroodpornej formie, posypać solą i pokropić olejem. Piec nagrzać do 180 st. C. Piec ok. 40 mninut. Podawać do świeżego chleba pszennego.

Ankieta

Jaki kolor sukni ślubnej wybierzesz?

biała
różowa
ecru
kolorowa
czerwona