Dzisiaj jest Czwartek 19-10-2017
Przepisy kulinarne - Przekąski zimne i gorące
dodaj_przepis
Caponata słodko- kwaśna

Składniki: - 2 bakłażany pokrojone w grubą kostkę - 1 cebula pokrojona w kostkę - 1 rozgnieciony ząbek czosnku - 2- 3 łodygi selera naciowego - obrane i posiekane - 1 papryka pokrojona wkostkę - 1 szklanka posiekanych pomidorów bez skórki - 1 łyżka kaparów - 2 łyżki drobnych oliwek bez pestek - 1 łyżka sparzonych rodzynek - oliwa - sól - pieprz - cukier - ocet winny Sposób przyrządzania: Bakłażany wrzucić do cedzaka, posolić i zostawić na pół godziny, żeby odciekły. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dodać czosnek i seler. Kiedy zapachną, dodać paprykę i po chwili smażenia pomidory. Dusić razem. Bakłażany odcisnąć, osuszyć, usmażyć na gorącej oliwie. Połączyć bakłażany z resztą warzyw, dodać kapary, oliwki i rodzynki. Doprawić na słodko- kwaśno. Podawać na zimno lub na ciepło, jako dodatek lub przekąskę.

Ankieta

Czy lubisz poranny sex?

obowiązkowo!
tak, lubię
tylko czasami
wolę pospać
nie lubię
nigdy!