Dzisiaj jest Poniedziałek 20-11-2017
Przepisy kulinarne - Przekąski zimne i gorące
dodaj_przepis
Serowa propozycja na wiosnę

SKŁADNIKI: 6 szklanek esencjonalnego rosołu z kostki 20 dag startego sera (mogą być wiórki rozmaitych serów) duża garść posiekanej zieleniny (szczypiorek, rzeżucha, natka pietruszki, bazylia, tymianek, estragon) 3 łyżki mleka 1 ząbek czosnku 1 żółtko sól, pieprz WYKONANIE: Zagotować rosół. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać. Ser wymieszać z mlekiem, dodać do rosołu, podgrzewać na niewielkim ogniu, stale mieszając, do chwili gdy ser się całkiem rozpuści, zdjąć z ognia, dodać czosnek i wymieszać. Żółtko wymieszać z 3-4 łyżkami lekko ostudzonej zupy, dodać do pozostałej zupy, dobrze wymieszać i obficie posypać posiekaną zieleniną. Podawać z grzankami (wyjątkowo smaczne są grzanki z razowca na miodzie) lub ze świeżym, chrupiącym pieczywem.

Ankieta

Która pora roku jest najlepsza na ślub?

Wiosna
Lato
Jesień
Zima