Dzisiaj jest Czwartek 19-10-2017
Przepisy kulinarne - Przekąski zimne i gorące
dodaj_przepis
Papryka z grzybami z grilla

SKŁADNIKI: 4 średnie papryki 2 cebule 1 pomidor 1/2 kg świeżych grzybów (mogą być apertyzowane ze słoika) 100 g. masła sos tabasco sól i pieprz do smaku WYKONANIE: Papryki dzielimy na trzy części (wzdłuż blaszek nasiennych), wypestkowujemy, odkładamy. Przygotowujemy farsz; pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle (do zeszklenia), dodajemy grzyby, dusimy do miękkości, odzielamy 12 sztuk małych grzybków a resztę drobno siekamy, dodajemy obrany ze skóry drobno posiekany pomidor i jeszcze 10 minut dusimy, przyprawiamy solą i pieprzem. Paprykę smarujemy od wewnątrz odrobiną masła, skrapiamy dwoma kroplami Tabasco i nakładamy przygotowany farsz układając na wierzch całego grzybka a spód papryki smarując oliwą. Grillujemy na średnio rozgrzanym węglu około 15 min., zwracając uwagę aby się papryka nie przypaliła.

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?

nie, nie stosuję żadnej
stosunek przerywany
prezerwatywa
pigułki lub plastry hormonalne
wkładka domaciczna
inne