Dzisiaj jest Czwartek 18-10-2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
dodaj_przepis
Konfitury z melona


* Melon przekroić, oczyścić z pestek i obrać cienko ze skóry.
* Pokroić w duż? kostkę. Przelać na cedzaku wrz?c?, potem zimną wod?. Dobrze osączyć. Wyłożyć na salaterkę,skropić sokiem z cytryny i rumem. Pozostawić na godzinę.
* Przygotować gęsty syrop: 1 kg melona, 0,5 kg cukru, wody tyle by rozpu?cił się cukier.
* Na gotujący syrop wrzucić melon. Zagotować go, a potem smażyć na małym ogniu, mieszając łyżką.
* Gdy melon stanie się przeĽroczysty znaczy się,że konfitura jest gotowa.
* Przygotować dobrze wymyte i wysuszone słoiki. Nakładać do nich konfiturę.
* Na wierzch każdego słoika położyć kr?żek papieru nas?czony mocnym alkoholem. Nałożyć szczelną przykrywkę. Trzymać w chłodnym i suchym miejscu.

Ankieta

Jakie dodatkowe atrakcje planujesz na swoim weselu?

sztuczne ognie
kasyno
fakir z wężami
pokazy taneczne
kabaret
inne
nie będzie dodatkowych atrakcji