Dzisiaj jest Sobota 21-07-2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
dodaj_przepis
Grzyby pasteryzowane


1 kg zdrowych, jędrnych grzybów
sól, pieprz

Grzyby przebrać, oczyścić, umyć, osączyć, pokroić w paski, zalać mał? ilości? gor?cej wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, poddusić, by były prawie miękkie. Napełnić przygotowanymi grzybami słoje, tak, by pozostało 4 cm od górnej krawędzi.
Zamknąć, pasteryzować 1 godz. Następnego dnia ponownie pasteryzować 1 godz.
Takie pasteryzowane grzyby można przyrz?dzać jak świeże. Po wyjęciu ze słoika poddusić na tłuszczu z pokrojoną cebul?, albo ugotować z nich zupę.

Ankieta

Jaki kolor sukni ślubnej wybierzesz?

biała
różowa
ecru
kolorowa
czerwona