Dzisiaj jest Poniedziałek 22-01-2018
Przepisy kulinarne - Przetwory
dodaj_przepis
Grzyby pasteryzowane


1 kg zdrowych, jędrnych grzybów
sól, pieprz

Grzyby przebrać, oczyścić, umyć, osączyć, pokroić w paski, zalać mał? ilości? gor?cej wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, poddusić, by były prawie miękkie. Napełnić przygotowanymi grzybami słoje, tak, by pozostało 4 cm od górnej krawędzi.
Zamknąć, pasteryzować 1 godz. Następnego dnia ponownie pasteryzować 1 godz.
Takie pasteryzowane grzyby można przyrz?dzać jak świeże. Po wyjęciu ze słoika poddusić na tłuszczu z pokrojoną cebul?, albo ugotować z nich zupę.

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?

nie, nie stosuję żadnej
stosunek przerywany
prezerwatywa
pigułki lub plastry hormonalne
wkładka domaciczna
inne