Dzisiaj jest Niedziela 15-09-2019
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
dodaj_przepis
Grillowany stek rybny z anchois i kaparami

SKŁADNIKI: * 1 duży ząbek czosnku * 1 łyżka kaparów * 50 g filetów anchois * 1 łyżka rozmarynu świeżego * 1 łyżka posiekanej pietruszki * starta skórka z połowy cytryny * oliwa z oliwek * 1 duży pomidor * 4 steki z ryby maślanej * bazylia * sól i pieprz do smaku WYKONANIE: 1. Posiekaj drobno kapary, dodaj czosnek, filety anchois, posiekany rozmaryn, skórkę z połowy cytryny i sok z cytryny, 4 łyżki oliwy z oliwek i to wszystko zmiksuj. 2. Przelej całość do oddzielnej miseczki. 3. Pokrój pomidora w kostkę. 4. Pomidory dodaj do sosu - salse, wymieszaj i posyp odrobiną pietruszki. 5. Stek z ryby maślanej posyp pieprzem i bazylia. 6. Na rozgrzany grill połóż rybę bez używania tłuszczu. Smaż 8 minut. 7. Na przysmażoną rybę dodaj sos-salse.

Ankieta

Ile planujesz mieć dzieci?

nie planujemy, ile Bozia da :)
jedno
dwójkę
trójkę
więcej niż trójkę
nie będziemy mieć dzieci