Dzisiaj jest Sobota 25-05-2019
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
dodaj_przepis
Filet z pangi z ziołową kruszonką

SKŁADNIKI: * 4 filety z pangi (pk. 150 g każdy) * ½ szklanki mąki * Sól * Pieprz czarny mielony * Oliwa z oliwek do smażenia * ½ szklanki czosnkowej bułki tartej * 100 g masła * ½ łyżki natki pietruszki * Starta skórka z ½ cytryny SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, osolić i oprószyć mąką. Na rozgrzanej oliwie usmażyć rybę z obu stron na złoty kolor. Z masła, bułki tartej, tymianku, startej skórki cytrynowej i natki pietruszki przygotować kruszonkę, uformować w rulon i pokroić w plastry grubości 0,5 cm. Na każdym filecie rybnym umieścić 4 plasterki kruszonki, całość piec 5- 10 minut w temperaturze 160º C. Tak przygotowaną rybę można podawać z sosem cytrynowym na bazie śmietany, ziemniakami i gotowanymi jarzynami.

Ankieta

Która pora roku jest najlepsza na ślub?

Wiosna
Lato
Jesień
Zima