Dzisiaj jest Środa 19-06-2019
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
dodaj_przepis
Osmiornica w winie

Porcja dla 12 osob. Czas przygotow. 1 godz.
2 kg osmiornicy,
250 ml oliwy,
250 ml wytrawnego czerwonego wina,
pieprz.

1. Osmiornice oczyscic i pokroic na drobne czesci, wlozyc do rondla z rozgrzana
oliwa i smazyc krotko.
2. Wlac wino, dodac pieprz i dalej podgrzewac na malym ogniu, az czastki osmiornicy beda miekkie, a sos zgestnieje.
3. w czasie gotowania mozna dodac 5 pomidorow bez skorek i pestek oraz 2 liscie
laurowe. Podawac na zimno.

Ankieta

Na jakie filmy lubisz chodzić do kina?

akcji
komedie
romantyczne
przygodowe
horrory
na każdy
nie chodzę do kina