Dzisiaj jest Sobota 17-11-2018
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
dodaj_przepis
Ryż po meksykańsku

40 dag ryżu
mała puszka krewetek
6-8 parówek
2 pomidory
żółta papryka
zielona papryka
2 ząbki czosnku
cytryna
4 łyżki oliwy
łyżka mąki
pieprz
chili mielone
papryka mielona
sól Pomidory sparzyć, obrać, pokroić. Paprykę posiekać. Rozgrzać oliwę, dodać ryż, smażyć, cały czas mieszając. Gdy ryż się zeszkli, wlać ok. 3 szkl. wrz?cej wody, dodać pomidory i paprykę. Przyprawić solą, pieprzem i chili, dusić, aż ryż będzie miękki i niemal sypki. Parówki pokroić w plastry, upanierować w m?ce z chili, lekko zarumienić na oliwie z 2 stron. Pod koniec smażenia dodać os?czone krewetki i jeszcze chwilę smażyć, cały czas mieszając. Na środku półmiska uformować kopczyk z ryżu, otoczyć go wieńcem z parówek i krewetek. Podawać z keczupem.

Ankieta

Ile czasu powinny trwać zaręczyny?

jeden miesiąc
trzy miesiące
pół roku
rok
dłużej niż rok
nie ma reguły, mogą trwać ile chcą :)