Dzisiaj jest Czwartek 19-10-2017
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
dodaj_przepis
Szparagi z małżami

Składniki • wiązka niezbyt grubych zielonych szparagów
• 350 g małży
• 2 z. czosnku
• kawałek imbiru
• 1/2 szkl. octu ryżowo-winnego
• 1 łyzeczka sosu soya
• 1/4 łyzeczki oleju sezamowego
• 50 g masła
• 1 łyżka oleju
• sól, cukier Etapy przygotowania 1. Posiekac czosnek, utrzeć imbir. Podgrzać na patelni na oleju. Dodać małże i smażyć 3-4 min. Dodać ocet, sos soya, olej sezamowy. Podgrzewać jeszcze 2 min.
2. Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzać masło, wrzucić szparagi. Obsmażyc 1 min. Posolić i posypać odrobiną cukru - smażyc 1 min.
3. Szparagi wyłożyc na talerz, polać sosem z małżami

Ankieta

Na jakie filmy lubisz chodzić do kina?

akcji
komedie
romantyczne
przygodowe
horrory
na każdy
nie chodzę do kina