Dzisiaj jest Środa 20-09-2017
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
dodaj_przepis
Śledzie korzenne pod cebulką

Składniki:
 
6 filetów śledziowych marynowanych w occie 3-4 cebule pokrojone w plasterki, olej do smażenia 2-4 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, cukier do smaku pietruszka lub koperek do dekoracji mieszanka korzenna: 2 łyżeczki cukru pudru mielony cynamon goździki ziele angielskie pieprz 4-5 sproszkowanych liści laurowych Sposób wykonania: Posiekany korzeń świerzego imbiru wielkości orzecha włoskiego  Filety umyć, osączyć, włożyć do salaterki. Cukier puder dokładnie utrzeć ze wszystkimi przyprawami. Posypać filety korzenną mieszanką, przykryć folią kuchenną, wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia cebule zeszklić na oleju, dodać koncentrat, sól, pieprz i cukier do smaku. Dokładnie wymieszać i przestudzić. Filety pokroić. ułożyć na tacce/półmisku i przykryć warstwą cebuli. Znów schłodzić w lodówce - tym razem na godzinę. Przed podaniem udekorować natką pietruszki lub koperkiem. 

Ankieta

Która pora roku jest najlepsza na ślub?

Wiosna
Lato
Jesień
Zima