Dzisiaj jest Poniedziałek 26-08-2019
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
dodaj_przepis
Dorada w cytrusach

Składniki: Filety z dorady - 400 g Oliwa - 6 łyżek Pomarańcze (cząstki bez skórki) - 3 szt. Grapefruit (cząstki bez skórki) - 2 szt. Cytryna (cząstki bez skórki) - 1 szt. Sok z pomarańczy - 150 ml Anchois drobno pokrojone - 50 g Masło - 150 g Pieprz, sól, cukier - do smaku Bazylia pokrojona - 50 g Mąka - 4 łyżki Sposób przyrządzenia: Rybę zamarynować w soku z cytryny i pomarańczy z dodatkiem bazylii przez około 20 min. Osuszyć, a następnie oprószyć w mące i obsmażyć na oliwie na złoty kolor. W ostatniej fazie smażenia wlać sok pomarańczowy, dodać anchois i chwilę gotować odparowując sok. Dodać masło, energicznie mieszając do uzyskania jednolitej majonezowej konsystencji. Na koniec dodać cytrusy i pokrojoną bazylię. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Ankieta

Ile czasu powinny trwać zaręczyny?

jeden miesiąc
trzy miesiące
pół roku
rok
dłużej niż rok
nie ma reguły, mogą trwać ile chcą :)