Dzisiaj jest Poniedziałek 11-11-2019
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
dodaj_przepis
Mule w pomidorach

2 kg muli
100 ml oliwy
2 posiekane ząbki czosnku
1 pokrojona w kostkę cebula
5 obranych i pokrojonych pomidorów (bez pestek)
2 łyżki natki
3/4 szklanki białego wytrawnego wina
sól
pieprz
chili


Rozgrzej oliwę w dużym garnku, wrzuć cebulę, smaż 5minut. Gdy się zeszkli, dodaj czosnek, chili, pieprz i pomidory. Wlej wino, zagotuj. Dodaj oczyszczone mule, gotuj pod przykryciem. W trakcie gotowania potrz?saj kilka razy garnkiem, aż wszystkie mule się otworz?. Dodaj natkę, przypraw i podawaj z bagietką.

Ankieta

Która pora roku jest najlepsza na ślub?

Wiosna
Lato
Jesień
Zima